Това уникално вкусно и красиво сладкарско изкушение не се пече, а за направата му се използват бисквити и банани. Много вкусно руло с банани и домашен шоколад. Шоколадът за отделните слоеве и за покриване на рулото е домашен.

Необходими продукти:

300гр бисквити
800мл прясно мляко
2суп.л. брашно
3суп.л.нишесте
1 чаша захар
2суп.л.какао
125гр краве масло
2 банана
1/2чаша смлени ядки
фолио

Смесете брашното, нишестето, захарта и какаото. С постоянно бъркане добавете млякото. Преместете върху котлона и щом като сместа се сгъсти достатъчно, сложете и маслото. Разбъркайте и свалете тенджерата от котлона.
Върху фолиото подредете бисквитите в правоъгълник и след всеки слой нанасяйте от шоколада.
Подреждате и трети слой бисквитки, но само от двете страни без по средата. Там поставяте двата нарязани банана или цели, както се поместят. Нанасяте от шоколада отново само от двете страни, не върху бананите, и върху шоколада поставяте четвърти ред бисквитки. Отново покривате с шоколада само от двете страни, не върху бананите. Внимателно повдигате фолиото от двете страни към средата, за да получите пирамида. Намествайте постепенно, пристегнете фолиото и подгънете. Оставете в хладилника за 4-5 часа, като поглеждате и намествате от време на време,за да остане пирамидалната форма.

След като рулото е напълно стегнало, покрийте цялата повърхност с останалия шоколад. Поръсете със смлените ядки.

< >