Тази рецепта е повлияна от друга в сайта и стана божествено вкусна. Необходими бяха:

Кори за баница – 1 пакет Фамилия, натрошено сирене – 350гр., спанак – 500гр., яйца – 4бр., кисело мляко – 3-4с.л., щипка сода, олио – 120мл.
За заливка: 1 яйце, 3-4с.л кисело мляко; щипка сода, 50гр. краве масло

Измивате спанака добре, махате стеблата и го нярязвате на ситно. Смесвате го със сиренето и яйцата. Угасяте содата в киселото мляко и ги добавяте при спанака. Разгъвате корите и мажете най-горната добре с олио. След като намажете с олио, слагате равномерно от спанака със сирене и завивате на руло без да стягате, като хващате две кори. От навитото руло оформяте охлюв в центъра на тавата. Добре е да си преброите двойките кори, за да си разпределите добре плънката. Така мажете с олио, слагате плънка и завивате по двойки на руло, а после на охлюва докато уплътните тавата.
За заливката отново угасяте содата в млякото и разбивате с яйцето. Ако ви е останала плънка може да я добавите и нея. Разпределяте заливката върху завития охлюв, а най-отгоре парченца масло. Печете в загрята на 180 С фурна за около 30 минути на ниско ниво, като внимавате да не прегорите.
Превъзходна е както при моментална консумация, така и на следващия ден – ако остане 🙂